fredag 11. januar 2013

Skriv bedre med mobilen.

Android mobiler kan tilpasses en god del av brukeren selv. og det å bruke en del alternativt som jeg har skrevet om før kan være lurt for å forenkle din bruk av mobitelefon. Det å bruke  ett annet virtuelt tastatur som vises på mobilskjermen (kalles virtuelt tastatur) enn standard taatatur som følger med mobilen eller nettbrettet som har android i seg kan være en fordel å endre litt på for å forbedre skrivingen på skjermen, slik at det ikke blir noe feilskrivinger som regel hender med meg og mine store fingre. Pluss det skrantende synet mitt. Man kan jo koble til et bluetooth tastatur hvis man har det for hånden men det blir en del å drasse med seg av ekstra utstyr.

Men i dag kjøpte jeg tastaturappen Swiftkey som jeg har lest å hørt mye om. som mange anbefaler å bruke istedenfor mobilens egen tastatur for den har ofte dårlig støtte for norsk og Ordlisten finner ikke ordene som man trenger, å må lete på linjen med ord før man finner det rette. eller ordet blir lagt inn automatisk ved at man glemmer seg å trykker space å da bekrefter det ordet som er markert. Men swiftkey har mulighet for å finne ord fra facebook å twitter hvis man ønsker det pluss egne sme’er som man har sendt. swiftkey samler de inn å lærer seg din skrivemåte og retter seg etter det etter hvert som du skriver em sms foreksempel. Jeg har brukt testversjoen i en stund nå og er så inponert at jeg ville kjøpe appen. Jeg kjøpte inn nettbrettversjonen med det samme siden jeg bruker den på asusen min. Den lærer seg min skrivemåte ganske så fort og jeg er inpornert som sagt og gir den høy score hvis jeg må si det. tastaturet støtter norsk ganske så godt for å nevne det å.

Det finnes andre tastaturløsninger også. så det er bare å søke litt der men dette tastaturet er kongen på hauen. En lignende løsning som kun er i beta og har vært det lenge er swype som fungere slik at man må dra fingeren over bokstavene man vil skrive å lage et mønster for så å velge det rette fra ordlisten når man ikke finner det rette ordet med en gang. det vises en strekformet mønster når man skriver i swype. Jeg har testet det siden det er så mange mobiler som har det lagt inn som et alternativ, men jeg liker det ikke.

Ingen kommentarer: