fredag 16. mars 2012

Min vurdering av android 4.0 ics

Jeg har hatt min samgsung galaxy s2 i snart et år og digger denne mobilen over alt de andre mobilene jeg har hatt. Og på Tirsdag som var så fikk jeg beskjed om å oppgradere mobilen til android 4.0 kalt ice cream sandwich forkortet for ics. android 2.3.5 var det ingenting å klage over  enkelt å sette seg inn i når telefonen var ny og det lignet mye på mitt android nettbrett som også har android 2.3.3 nå.  Men så var endelig ventetiden over om morgenen forrige tirsdag da jeg sjekket om det var en oppdatering liggende for jeg hadde hørt flere datoer om at ics skulle komme på s2. før jobb startet jeg å oppgradere Over ota som det kalles. mange kaller det fota også. det er en forkortelse for: firmware over the air. Smilefjes som blunker. Nedlastingen tok en halv time med min bredbåndslinje og wifi hastighet. ca 5 til 10 minutter etterpå var mobilen restartet og klar til bruk, og jeg var kjempespent på om jeg hadde alle mine bilder å filer pluss kontaktlista mi tilgjengelig og det hadde jeg. selvfølgelig var alt kopiert over slik at det ikke skulle bli vanskelig å finne det igjen. Bildene lå i dropbox som nå synkroniserer alle mine bilder etter at de er tatt. kontaktlista mi ble synkroniseres automatisk til google kontakter gjennom gmailkontoen min. notater lagres automatisk i evernote. kalenderen er altid synkronisert meg google kallender og Google play (android market) har liste over mine apps som er innstallert på mobilen. mine tekst dokumenter er altid lagret i google dokumenter og den er altid synkronisert der. Pluss at alt ligger på en liten bakupfil på mikro-sd kortet som altid sitter i mobilen. så da var jeg trygg på å få igjen data hvis noe skulle gå galt men det gjorde det ikke. Når man skal oppdatere mobilen er det lurt å ha batterie på mobilen fult oppladet å en lader som du har likeved for å få kopblet på strøm hvis det er behov for det. Dette gjelder også hvis man vil oppdatere telefonen via kies programvaren som man må bruke når man har en samsung mobil, men da har man strøm fra usb-kabelen men batteriet må være fultoppladet uansett for å ungå tap av data, og kanskje en ødelagt mobil.

Så var det å komme seg på jobb. Og da fikk jeg ikke testet den godt nok men jeg var inneom mobilen så fort det var en pause for å sjekke mail å diverse andre ting. Og alt fungerte knrkefritt. Så når jeg kom hjem, så var det bare å teste ivei. Og så som altid skjer med androidtelefoner er at batteriet brukes fort opp selv om jeg hadde satt opp strømsparing med engang mobilen var ferdig oppdatert. strømsparingfunksjonen er noe jeg har hatt på denne mobilen før å. men det kom til en del kule funksjoner som jeg måtte bare teste ut, som jeg hadde lest om da android 4.0 ble lansert.

Uten om strømsparing som var installert fikk jeg en bedre ovesikt over alle apps som kjører og man kan stoppe de hvis man har lyst på det. Og den var dårlig på de forrige versjonene av android så den fikk en bedre overhaling. Ofte var det andre lignende apps som for eksempel task killer som gjorde en bedre nytte der. Så har man lagt inn en funksjon der man kan se hvor mye man har brukt av mobildata i en periode og sette opp et tak på hvor mye datatrafikk mobilen skal bruke slik at det ikke skulle bli dyrt. før brukte jeg appen my data ussage og den satte jeg et tak på 500 mb. det er maksgrensen jeg har på mitt mobildata abomement i måneden. når man var ferdig med å bruke 500 mb ble det dyrere å bruke det. Og da stengte appen for mobil datatrafikk resten av den måneden. Nå så bruker jeg denne databruk delen på s2, men jeg har ikke satt den øverste grensen altså taket på 500 mb enda for å se og bli kjent med databruk delen. Du kan også hvise hvor mye wifi trafikk man bruker å. men det er gratis å bruke wifi men nyttig å se hvor mye man bruker der å. Du kan å får se hvor mye batteri man bruker på mobiulen slik at du vet hvilket apps som trekker strøm. Genialt syns jeg. Jeg brukte ikke den så mye i den gamle versjonen, men den nye versjonen har fått også en overhaling så den er bedre å følge med på.

Du vet at jeg har skrevet om mobilsikkerhet på bloggen og nå har jeg flere måter å sikre mobilen min på. men det vil jeg ikke si hva jeg har gjort av sikkerhetshensyn Smilefjes. Man får med det som har vært av mobilsikkerhet på android fra før. jeg skal bare skrive om en ting jeg testet men bestemte meg for å ikke bruke det. Google android har lagt inn en funksjon der man kan låse opp skjermen ved å gjennkjenne ansiktet ditt Forbauset smilefjes. Dette måtte jeg bare teste ut. så jeg skannet ansiktet mitt gjennom veiviseren på mobilen å fikk det til. men jeg måtte ha mobilen langt unna meg slik at kameraet fikk skannet hele mitt nyedelige ansikt. Når mobilen var utenfor mitt synsfelt er det vanskelig for en som er sterktsvaksynt å se om man har gjort det riktig, for jeg må jo ha telefonen nære meg for å se om jeg har gjort det riktig. Men riktig ble det når jeg så et grønt ikon langt borti det fjerne. Og da var skanningen ferdig og jeg måtte teste det ut ved å låse skjermen. De hadde lagt inn en eksta funksjon der jeg måtte velge mellom å taste inn ei kode eller sette et mønster på skjermen og jeg ordnet backup. Så låste jeg skjermen og ventet litt. Så låste jeg opp skjermen med ansiktet mitt for føste gang å det gikk på første førsøk. Men telefonen måtte jeg ha langt unna meg for at det skulle gjennomføres en skanning av det nydelige ansiktet mitt Smilefjes. Men jeg endret til det gamle skjermlåsen som jeg hadde brukt en stund nå. Selv om ansiktskanningen gikk igjennom på første forsøk. SÅ har de lagt inn en krypteringsfunksjon, Noe jeg ikke så på den forrige versonen. Og det er lurt for din bedrift å inføre kryptering på ansattes telefoner slik at ingen får inholdet som er på den. Spo5ringen er den samme som jeg har skrevet om før.

Multitaskfunksjoen har også fått et skikkelig endring. det er en liste over programmer som man har brukt. Når man skal renske opp i mulititaskfunksjonen er det bare å legge fingeren over for eksempel gmai som var brukt, å bare dra fingern over til høyre eller venstre for å avslutte. Dette gjelder varslingen som man får ved å rulle ned oppgavefeltet helt øverst på skjermen og bare velge en oppgave foreksempel ny epost, og dra med fingern enten til høre eler venste for å avslutte varselet.

Så er det min vurdering. telefonen var kul før med de funksjoner å tjenester den hadde da. Men når det kom ics så ble den enda bedre og det kan sees om et pluss, men det er altid et minus når man har en slik mobil å det er batteriet slukner ganske fort  og det er veldig negativt for en som bruker mobilen som en liten assistent i hverdagen.

Det er flere modeller fra både samsung å andre produsenter som skal oppgradere sine mobbeller så du kan holde deg informet via amobil.no som jeg gjør eller bare se i innstillingsdelen der det står om telefon så klikk på oppdater så får du ditt valg der.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes det er dumt man ikke kan lage mapper på skrivebordet, som ICS egentlig lar en gjøre...

Roy Bjørnesset sa...

Ja det er sant. Derfor ble det ikke nevnt noe om det i innlegget.