fredag 14. juni 2013

Når teknologidingser kræsjer.

For 14 dager siden kræsjet min samsung galaxy s3 og fredagskosen ble forferdelig brutt for en som er en harbarka teknologinerd som meg. Jeg satte igang med å finne ut hva som skjer å hadde skjedd når min kjære mobil takket for seg på en slik brutal måte. Kræsjet var programvaremessig og det skyldtes som jeg tro at jeg har alt for mye apper og de kjører av seg selv de fleste av de selv om jeg har lukket de og tatt de med task-killeren. men mobilen var i ro og skulle bare varsle meg om at jeg er nødt til å ta medisinen min så ble alt på skjermen svart og etter jeg hadde tatt medisin, så skulle jeg ta en omstart og i oppstartfasen som ikke ville gi seg slik at den var klar til å gi beskjed til meg om at jeg måtte taste min pin-kode. Jeg tok en ny oppstart med å ta ut batteri plus sim-kort. Men det samme skjedde mobilen tok bare å kjørte oppstartmodus om å om igjen hele den kvelden mens jeg rotet på nett for å finne ut om jeg kunne gjøre noe, men jeg fant ikke noe da siden jeg kunne bruke så jeg måtte bare bestemme meg for å bestille meg en ny mobil som ligger på stuebodet her nå, Og det er samsung galaxy s4. Etter at mobilen var bestilt samme kveld som uhelle skjedde, kunne jeg ta helgen med ro, men jeg følte det var rart å ikke ha en mobil å få unna mine plikter når jeg er på farten, eller hjemme hos mine foreldre. Det var så rart at jeg måtte foreta meg noe med min gamle s3. jeg hadde egentlig en reserve mobil men den hadde det gamle typen sim-kort som var av det større slaget, og kunne ikke brukes fordi jeg hadde ikke noe mulighet til å kjøpe adapter som kunne brukes så fort. så jeg gjorde noe med min s3 og jeg hadde god tid etter jobb den mandagen etter. så jeg rotet rundt på nettet etter svar og googlet etter svar så fant jeg noe som kaltes "hard reset", så jeg måtte ta en bitte lite tenkepause. og jeg måtte ta å prøve med en hard reset, Og fulgte bruksanvisningen som jeg fant på nett om hard reset av s3 og gjorde alt til punkt å prikke, Og da det ble en ny oppstart etter hard reset så var jeg så spent at det kanskje kom noe i buksa men det gjorde ikke det. Å så var den store åpenbaringen:  Min kjære samsung galaxy s3 virket slik som den skulle, ribbet for apps og informasjon. Så jeg la inn litt slik at jeg hadde en fungerende mobil til min nye samsung galaxy s4 kom i posten og ble satt opp slik som jeg hadde min s3 brukte bakup fra jotta som jeg skrev om og fikk både bilder å alle mobilnumrene på plass på min nye mobil.

Men i går hendte det samme!: Hjelp!: Tenkte jeg da min asus transformer tf300t gjorde samme type kræsj og jeg var heldigere da for jeg hadde brettet i hånden og hadde mulighet til å ta det så fort. det skjedde ikke med min s3 siden den lå på stuebordet og jeg måtte ta min medisin og da gikk tiden. Men omstarten på brettet var lik, men nå hadde jeg færre muligheter, for jeg kunne ikke ta ut batteriet på nettbrettet siden batteriet er skrudd fast inne i selve brettet, så jeg tok en vanlig omstart igjen og jeg svettet og tenkte at jeg hadde samme runde igjen, Men selv om de to kræsjene var så like så kom hjemskkjermen fort på plass etter den nye omstarten, og jeg er lettet.

Men jeg har bestemt at jeg skal ha en del apper på både mobil å nettbrett videre slik at jeg har noe å blogge om. Men nå har jeg en erfaring rikere, å jeg jobber med en blogg der jeg skal forklare litt hva som skjer under et kræsj siden jeg hadde alle mine sanser på når nettbrettet kræsjet i går. Kanskje det blir noen tips å råd.

Ingen kommentarer: